Warning: Undefined array key "vg_theme" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 51 Warning: Undefined array key "vg_bgimage" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 55 Algemeen - Historiek

Algemeen - Historiek

Voel je je thuis in het water, maar doe je liever iets anders dan baantjes trekken? Een niet zo bekende, maar zeer spannende watersport is waterpolo. De sport is te vergelijken met handbal op het land, maar wordt gespeeld in een zwembad.

Waterpolo is een sport die fysiek en techniek samenbrengt en bovendien een teamsport is. Het wordt gespeeld op een veld van 25 m op 15 m in een zwembad van 2 meter diep. De ploeg is samengesteld uit dertien spelers, waarvan 7 in het water en 6 op de reservebank. Op elk moment mogen de spelers gewisseld worden. Een wedstrijd waterpolo bestaat uit 4 times van telkens 7 minuten actief spel.

Waterpolo wordt in Genk reeds beoefend sinds 1983 en de ploeg speelt in de vierde divisie. Wil je eens een kijkje komen nemen tijdens een wedstrijd of een training? Je kan steeds vrijblijvend gaan proberen, de enige voorwaarde is wel dat je 200 meter borstcrawl kan zwemmen.

Voel je je misschien met een groep vrienden of collega's thuis in het water? Je mag altijd langskomen in groep (na afspraak), om een wedstrijd te spelen !

Voor meer info, contacteer Toni Palumbo (via de knop contact op de homepagina)