Warning: Undefined array key "vg_theme" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 51 Warning: Undefined array key "vg_bgimage" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 55 Historiek GZVN

Historiek GZVN

De Genker Zwemvereniging Neptunus G.Z.V.N. heeft haar oorsprong gevonden in het zwembad te Hengelhoef. Vanaf 1971 werd er getraind in het openluchtzwembad aldaar en in het zwembad van het T.I. St. Lodewijk te Genk. Op initiatief van de toenmalige voorzitter, dhr. Raedschelders, sloot de club zich aan bij de Koninklijke Belgische Zwem- en Reddersbond onder het stamnummer 196. De « zwemclub Hengelhoef » was een feit. 

In 1975 werd een nieuw onderkomen gevonden in het moderne complex van het gemeentelijk, thans stedelijk Sportcentrum te Genk en de naam veranderde in Genker Zwemvereniging Neptunus afgekort tot G.Z.V.N.

Gestart met de zwemcompetitie als basis werden er in de loop der jaren ook sporters aangetrokken in de afdeling waterpolo, schoonspringen en recentelijk in het triathlon.

Ondertussen is G.Z.V.N. lid van de Genker Sportraad, de Provinciale Sportraad, de Vlaamse Zwemliga, de Koninklijke Belgische Zwembond, het BLOSO, het B.O.I.C. en de Fina.