Warning: Undefined array key "vg_theme" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 51 Warning: Undefined array key "vg_bgimage" in /customers/c/0/0/gzvneptunus.be/httpd.www/templates/vg_metromobile/index.php on line 55 Testdagen nieuwe leden

Historiek GZVN

Kandidaat leden worden eerst getest.
Uw zoon/dochter krijgt hierbij de kans om zich te tonen aan de trainer en sportieve coördinator.

Zij moeten een goed beeld krijgen van de vaardigheden van uw kind om :

 1. Te beslissen of uw kind bepaalde basistechnieken beheerst om lid te worden van de zwemclub. 
 2. Te beslissen waar het vertrekpunt van uw kind kan liggen
  • Aanleren basis zwemstijlen
  • Zwemclub
  • Competitie-zwemmers
  • Recreatief zwemmen (4 stijlen)
  • Een eventuele doorverwijzing naar de waterpolo, het schoonspringen,...
 3. Te beslissen in welke groep uw kind het beste tot zijn recht komt waarbij de vaardigheden bijgeschaafd,verbeterd en getraind kunnen worden.

Wij testen vooral op : watergevoel, evenwicht/houding, techniek en uithouding (i.f.v. de leeftijd en fysieke ontwikkeling). Ook wordt er kort even met je zoon/dochter gesproken over het zwemmen.

 1. Is uw kind 5 à 6j dan verwachten wij vooral dat uw kind geen watervrees meer heeft,over drijfvermogen beschikt en dit met de nodige lichaamsspanning (buik/rug/sprong)
 2. Is uw kind 7 à 8j dan verwachten wij bovenop de bovenstaande vaardigheden reeds een minimum aan zwemkwaliteit : 33m schoolslag en 33m crawl zonder stoppen
 3. is uw kind reeds 9 à 10j dan verwachten wij een juiste houding in het water, een correcte coördinatie van armen/benen/ademhaling en ten minste een afstand van 100m in schoolslag en crawl zonder stoppen.
 4. Is uw kind ouder dan 10j dan moet hij of zij zich kunnen integreren in de groepen en de nodige zwemkwaliteiten bezitten.

GZVN is in 1e instantie een competitieclub en streeft ernaar zijn zwemmers met de beste trainers en middelen te omringen voor een optimaal resultaat. Maar opgelet, niet iedereen heeft evenveel talent. Volharding en heel veel trainen zijn daarom ontzettend belangrijke aspecten in de zwemwereld. Wij houden dus zeker rekening met het individu en de inzet.

 

 Overzicht testdagen

Er zijn voorlopig geen nieuwe testdagen gepland, voor meer info kan je steeds terecht bij Lieze Hardy (contactformulier onderaan deze pagina)

Indien u meerdere kinderen van het gezin laat testen, hou dan aub rekening met de vooropgestelde data wegens de verschillende testmethodes per leeftijd.

Inhoud testdag

 • Verzamelen aan de inkom een kwartier voor de starttijd
 • startuuur wordt per mail door gegeven
 • niet te vergeten:
  • zwembroek/badpak (geen shorts !)
  • handdoek (tijdens het wachten koel je snel af)
  • zeker je zwembril meebrengen
 • Voor de ouders : blijf aub aanwezig op de tribune want de duur van de testdag kan variëren (max 1u)

 

Voor praktische afspraken i.v.m. de deelname aan deze testdagen neemt u contact op met Lieze Hardy 
Inschrijven is verplicht -> (link naar contactformulier) (met vermelding naam / leeftijd / vaardigheden)