Afgelopen weekend reden onze trainers Mirthe, Antoinette en Yves naar het verre Diksmuide voor het eerste grote doel van het zwemseizoen voor hun 11-14-jarige zwemmers: het Vlaamse Jeugdkampioenschap korte baan 2023.

Er werd gezwommen in een meerkamp-formule. Iedere deelnemer zwom 4 afstanden in 4 verschillende slagen.

De drie beste slagen (uitgedrukt in Fina-punten) werden samengetelt en de 8 zwemmers met de hoogste punten per leeftijd en per geslacht zwommen een finale 200m wisselslag om de einduitslag te bepalen.

Op zaterdag kwamen onze 11-12 jarigen in actie. Tess, Ella-Louise, Manon, Lauren, Zara, Ries, Jessy, Ilias, Viktor en Finn deden extra ervaring op met zwemmen op een groot kampioenschap en deden het super met maar liefst 27 persoonlijke records!

Zondag was het de beurt aan onze 13-14 jarigen (Arnaud, Linne, Noor, Jody, Ilias, Sofia, Lucie, Zoé, Sem en Aurora).

Filippa moest helaas afzeggen owv ziekte. Met 26 persoonlijke records werd er hard gezwommen.

Zoé, Sem en Noor wisten zich te plaatsen bij de de beste 8 overall en zwommen de afsluitende 200m wisselslag finale om de einduitslag te bepalen.

Bij de 14-jarige meisjes zwom Noor naar een knappe 6de plaats.

Zoé gaf het beste van zichzelf en wist naar de bronzen medaille te zwemmen bij de meisjes 13 jaar.

In de finale bij de jongens 13 jaar behaalde Sem na een spannende race de zilveren medaille.

Proficiat zwemmers en trainers en dank aan onze officials en supporters!