Afgelopen weekend stond in Antwerpen de Flanders Swimming Cup 2024 op het programma.

Deze internationale wedstrijd gold in dit olympisch jaar tevens als Vlaams Kampioenschap voor 15-jaar en ouder.

Ylva moest helaas last minute afmelden en Lucie kon op haar eerste VK omwille van ziekte enkel op vrijdag in actie komen.

Voor Jody en Filippa was het ook de eerste kennismaking met het VK en beiden verdedigden met verve de Genkse kleuren.

Op zondag kwam Elise in actie op de langere afstand en wist op de 400m vrije slag opnieuw aan te sluiten bij haar besttijd.

Lange afstanden zwemmen is ook wat Aurora deed, met deelnames aan 100m, 200m, 400m en 800m vrije slag en daarnaast ook nog een 200m wisselslag.

De schoolslag bleek ook dit jaar het terrein te zijn van de GZVN'ers met goud (en de Vlaamse titel) voor Noor bij de 15-16 jarigen op 50m, 100m en 200m schoolslag en een 2de (200m school) en 3de plaats (50m school) in de B-finale in de open categorie.

Siel zwom naar zilver op zowel de 50m als de 100m schoolslag in de 19+ categorie en naar goud (en de Vlaamse titel in de open categorie) in de A-finale van de 100m schoolslag, en zilver in de A-finale van de open categorie op de 50m schoolslag.

En ook Rube blonk uit op de schoolslag met zilver op de 200m bij de 15-16 jarigen. Rube behaalde daarnaast ook een knappe bronzen medaille op de 400m wisselslag bij de 15-16 jarigen en PR's op alle afstanden waarop hij in actie kwam.

Luka tenslotte kwam in actie op de 100m en de 200m rugslag in de 19+ categorie en veroverde hierin respectievelijk de bronzen en de gouden medaille.

Een dikke proficiat aan alle zwemmers en hun trainers en dank aan onze official en supporters voor hun inzet.