Waterpolo is een leuke hobby voor echte waterliefhebbers die op een speelse manier in teamverband zwemmen en met de bal omgaan...

Voel je je thuis in het water, maar doe je liever iets anders dan baantjes trekken? Een niet zo bekende, maar zeer spannende watersport is waterpolo. De sport is te vergelijken met handbal op het land, maar wordt gespeeld in een zwembad.

Waterpolo is een sport die fysiek en techniek samenbrengt en bovendien een teamsport is. Het wordt gespeeld op een veld van 25 m op 15 m in een zwembad van 2 meter diep. De ploeg is samengesteld uit dertien spelers, waarvan 7 in het water en 6 op de reservebank. Op elk moment mogen de spelers gewisseld worden. Een wedstrijd waterpolo bestaat uit 4 times van telkens 7 minuten actief spel.

Waterpolo wordt in Genk reeds beoefend sinds 1983 en de ploeg speelt in de vierde divisie. Wil je eens een kijkje komen nemen tijdens een wedstrijd of een training? Je kan steeds vrijblijvend gaan proberen, de enige voorwaarde is wel dat je 200 meter borstcrawl kan zwemmen.

Voor IEDEREEN toegankelijk vanaf 5 jaar tot..... maar voor zwemmers bij de zwemclub GRATIS.

Groepen:

  • Groep 1: U11, U9 en jonger

  • Groep 2: U13 en U15, U17

  • Groep 3: volwassenen

Voor meer informatie kan je onderstaand formulier invullen of bij Martien terecht: martien.vossen@gmail.com

 

Klik hier om de uitslagen van de 4e divisie waarin ons team speelt, terug te vinden.

Overtuigd? Vul dan onderstaand formuliertje in.

 
Download hier onze GZVN brochure 2024.  
Download hier onze toelatingsvoorwaarden voor nieuwe leden.